Обратно към начална страница
 
В Пловдив стартира проект по Полиция в близост
07/02/2006
 
Проект ще защитава от дискриминация

1.02.2006 г.

 


В Пловдив стартира проект "Ефективна защита от множествена дискриминация на уязвими групи хора". Той е е част от работата на РДВР-Пловдив по стратегията "Полицията в близост до обществото".

В реализацията му участват фондация "Български център за джендър изследвания" и фондация "Рома" - Пловдив. Проектът предвижда даването на правни консултации на лица, пострадали от дискриминация по признаци пол и ромски произход в Пловдив. Консултациите ще се извършват безплатно за пострадали лица при нарушения в следните области:

  • упражняване правото на труд, право на образование и обучение,
  • достъп до услуги, домашно и сексуално насилие, трафик на жени.

Консултациите ще се извършват от адвокати от мрежата за правна помощ на БЦДИ в Пловдив и София. Проектът предвижда и водене на дела пред Комисията за защита от дискриминация и водене на дела пред съда.

 

Източник: Национален съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси http://www.ncedi.government.bg/

 
Обратно към начална страница
 
  Кръгла маса, посветена на гражданското наблюдение в РПУ
  17/05/2006
  На 19 май 2006 г. Институт "Отворено общество" - София организира кръгла маса на тема "Опитът на Великобритания и България в гражданското наблюдение в местата за задържане"
  още...
   
  Проект Гражданско наблюдение споменат при обсъждане на проектозакона за МВР
  11/01/2006
  При обсъждането на Проектозакона за МВР народният представител Ася Михайлова дава проекта Гражданско наблюдение като пример за действащ граждански контрол върху полицията. Можете да прочетете текста на стенограмата на заседанието на НС от 11/01/06
  още...